topbella

Sunday, October 25, 2009

Makan2 Raya 09

Syawal yg mulia sudah pun berlalu hampir 2 minggu...lambat skit lerr update blog,bz sgt..kot..x perr lahh..tahun nie alhamdullilah dpt jamu kekawan makan..tahun lepas x..tgh mabuk sgt...ramai jg tahun nie..unsangkarable...tak salah menjamu org makan..rezeki.mcm2 jenis menu jg iap2 tahun yg ada..mcm iklan astro tu "macam-macam ada"kira puas hati lerr org makan...tp tiap2 tahun menu nie mesti ada " Rojak Buah " sapa2 yg dah test emmm..yummy!yummy!!!...hehehehehe..dania pun bila org sibuk makan mulut dia pun ikut sama bergerak..



My In Law dtg..sedara mara..kawan2 dtg sbb raya n nak jumpa Dania..byk jg collection duit raya dania tahun nie...hehehehehe...ape lg simpan kat bank lerr...utk masa hadapan...majlis start dlm kul 12.30 tengahari berlanjut sampai kul 11.00 pm..penat tu tak lah sgt pasai mama ader 2 org sis yg tolong..tp mama tabik spring lah kat my SIL yg tgh sarat pregnant tu tunggu hari jerr buat keje dr malam semlama sampailah ari open hse...tak berenti langsung...mama tlglah jg tp banyak masa dgn kerenah dania..tgk org tak kenal masam jerr muka...tp agaknya dia pun penat jg...




budak2 yg datang



auntie aimey n dania




aleya n dania



muffin my sis buat



puding manggo mama buat

Ramai jg yg tak dtg..that day ramai jg yg buat open hse mana2 officemate yg buat open hse hari yg sama x dpt lah peg...tp ramai jg yg tak dtg sbb dorg ckp jam teruk sgt sampai ader yg patah balik...nak buat mcm mana x der rezeki..tak perr insyallah tahun depan ader lg... see yaa...






Sunday, October 18, 2009

Dania@Tawakal Hospital

Last 2 weeks, Dania tak berapa sihat sebab bad flu ngan flame banyak sangat. 1st treatment dia kami bawak g kat Child specialist kat Ampang selama 3 hari berturut-turut sebab doc nak tengok dia punya progress lepas pakai nebulizer. Lepas tu plan nak g inject dia kat Hospital Tawakal. Doc kat situ detect flame dia agak teruk. So doc batalkan dia punya injection pastu dia masukkan Dania kat unit Fisioterapi untuk sedut flame. Dania kat sana 2 hari. Kesian tengok Dania buat flame suction....tak sampai hati tengok. Tapi mengenangkan prosedur ni boleh melegakan Dania, mama redha jugak.

Flame suction

Nebulizer buat kat umah


Wednesday, October 7, 2009

Dania @ Hari Raya ( part 2 )

HARI RAYA PERTAMA 2009

Baju kurung Raya Dania

Allahuakhbar….Allahuakhbar….Allahukhbar…takbir dipagi raya…sayu jerr dengar takbir nie..time nie mama teringat mak n abah mama kat KL,tahun nie dorg raya kat KL sbb my sister tak dapat cuti raya lagi..sardis jerr dengarkan..dah 2 tahun berturut tak cuti raya…sian Mak De..Dania..x dpt cuti raya..huhuhuhuhuu..tp nak wat mcm mana keje lah katakan…
Dania bangun awal jg pg raya nie..agaknya dania pun tak sabar nak beraya ngan mama,babah,tok,tokwan,ngangah ( kak aleya dania panggil ngangah pasai dia x reti sebut mak ngah so lekatlah panggilan ngangah tu..so bakal di ikut panggil oleh Dania jg )…dah siap mandi semua Dania pun dgn baju baru malaramlah…emmm anak mama pakai baju kurung tu…ishhh mcm tak caya jerr baby umur 6 mths dah pakai baju kurung..hehehehe…nasib lerr panjang badannya nampak lerr cute skit…hehehehe..bila lg nak puji anak sendiri…dah siap semua mama pun malaramlah jg dgn baju raya..babah pun sama…pas tu kitaorg anak beranak turun bawah jumpa sedara mara yg lain ( my hubby cousin pun balik tahun nie..so agak meriah lah skit )…pas tu tinggal mama n dania..babah g semayang raya..sementara tunggu babah balik mama pun layan ler dania minum susu…bila babah balik mama n babah makan breakfast raya.. : - )…menu surprise tu nasi hujan panas,kari ayam,daging masak itam,jelantah n acar buah n yg paling special n cepat habis “ RENDANG AYAM DANIA SOFIA “ dimakan bersama ketupat daun palas…abis makan rest kejap..mengantuk lah pulak kena ketupat nie…setengah hari raya babah,mama n dania tido cover smlm punya letih tak habis lg ngangah pun terjebak sama…
Lepas zohor tunggu family my brother in law ( Abg Yap – gelaran my family ) dtg..diorg nie semua mai dr Alor setar…kami semua ( abg yap n family,pali n family,tok ,tok su n ngangah ) p beraya kat area Pantai Jerejak ngan Sg.Ara umah sedara mara…petang lepas asar br kitaorg balik..semua kepenantan n kekenyangan…aper lg second round ZZZzzzzZZZZzzz…ZZZZzzz..ZZZzzz..

Sunday, October 4, 2009

Dania @ Hari Raya ( part 1 )

MALAM RAYA

Emm baru ader kesempatan nak tulis blog nie..

Tahun nie dania n family beraya dgn family babah kat penang..ikut turn daa..dulu masa mama br lepas kawin 1st raya mama kat penang..then 2nd year kat Pahang..tp masa tu mama sickness teruk..pregnant dania…abah mama paksa mama balik kg jumpa manalah tahu suasana kat sana buat mama lega..tp ttp sama jg Cuma kurang skit jerr..tp bila balik KL same thing happen..paper pun x kisahlah..dania dah selamat dlahirkan n tahun nie 1st year raya dania with mama n babah…

Kami sekeluarga balik kg on Saturday 19/09/09 one day before raya nak amik mood rayalah katakan..so tolak dr kl dlm kul 9.30 pagi mcm tu…kitaorg ikut pesananan lebuh raya alah..jadual perjalanan utk musim perayaan tu…setlah sekian tahun mama tak tempuh jam mcm nie ( sejak pindah dr kedah dtg KL ikut abah mama ) hari nie,mama sekali lg dgn jayanya menempuh jam yg sgt jammm tak terkata…masuk highway kuar highway sampaikan nak berenti pun tak tahu kat mana..susu dania pun buat dlm keta jerr…Cuma lampin jerr kena cari tempat stop..kalau tak jenuh nak tukar lampin dania nie bukannya duduk diam…bayangkanlah almost 9 hours nak balik penang ari tu mcm balik Kelantan daaa…nasib dania tak merangam dlm keta…emmm sempat kerr mama masak rendang nie..dah janji dgn dorg nak masak rendang ayam…

Sampai jerr terus settlekan dania..tp agaknya dania penat sgt..malam tu 1st time setelah sekian lama dania buat hal..meragam jerr menangis jerr sampai muntah2..penat sgt agaknya…selesema lg..lama jg amik masa nak tenteramkan dia..semua benda tak kena..merengek jer..tergendala lg rendang mama..sedar tak sedar kul 12 mlm br settle semua..tahun nie my mother in law n my hubby auntie tak masak paper..surprise dorg ckp utk juadah esok..my mother in law pun ckp nasib this year tak masak kalau tak tak tahu kul berape nak tido..penat dlm keta pun tak habis lg.emmmm..selamat malam semua...

My Details

My Photo
Nazira Nazri
Dania Sofia luvly mama & wife to my beloved hubby Mohd Zulkarnaen
View my complete profile