topbella

Monday, June 29, 2009

Dania oh Dania !

Oh Dania...!!


Last saturday (27.06.09) me and my hubby bawak la anak aku ke hospital tawakal untuk second injection. Kami sampai dalam kul 8.30. Perut lapar..so kami pun singgah dulu kat restoran Haslam. Kami pun terus masuk ke tempat yang ada aircon memandangkan anak aku tak leh tempat yang panas (high taste sikit anak aku ni...:)). Lepas me and my hubby amik makanan, aku pun makan dulu sementara hubby aku jaga Dania. Elok je aku lepas makan, ada sorang akak ni tegur hubby aku. Dialog dia lebih kurang macam ni:-


Akak : Baby umur berapa dik..?


Hubby : Nak masuk 3 bulan. Bawak dia g inject.

Akak : Comelnya dia. Boleh akak pegang dia kejap..? Akak tak de anak pompuan.

(Hubby aku dalam hati mesti cakap "pucuk dicita ulam mendatang". Dapat la dia makan dengan tenang.)

Untuk pengetahuan korang...sepanjang aku bawak Dania kuar berjalan, ramai orang mungkin impress dengan anak aku kot. (bila lagi nak puji anak sendiri). Sebagai contoh :

Situasi 1 : Masa tu Dania baru discharge dari hospital sebab jaundis. Masa aku dukung anak aku kuar hospital, aku dengar ada orang cakap "comelnya baby tu" sambil terjenguk - jenguk.

Situasi 2 : Kat Selayang Mall. Masa aku tolak Dania dengan stroller ada la sorang makcik ni. Nak di jadikan cerita, anak dia pun pregnant. Masa dia selisih dengan aku dari arah bertentangan, makcik ni boleh patah balik sebab nak tengok Dania. Taktau la kalau dia exited pasal nak dapat cucu.


Situasi 3 : Kat tempat yang sama masa aku nak naik lif. Masa tengah menunggu lif nak bukak, ada la sorang uncle cina ni. Dia pun menunggu lif sama. Sambil menunggu dia jenguk la kat edalam stroller Dania pas tu dia cakap "so cute la baby you"


Friday, June 26, 2009

Dania Birthday ( Part 2 )

Untuk posting kali ni aku nak cerita sikit kronologi macammana aku start nak delivered. Asalnya masa birthday my hubby (1803....) Dr Siti dah cakap yang bukaan dah 3 cm. Dr suspect pre-labour memandangkan perut aku dah macam mak buyung ni. Then dr Siti buat surat refferal ke salah satu hospital kerajaan kat lembah kelang.
Lepas tu aku terus balik rumah. Sempat jugak la aku makan tengahari. Mak aku pun buat air selusuh sebab menurut orang tua2, untuk cepat beranak. Mak aku pun dah panik sebab dia ingat aku nak bersalin hari tu jugak. Sepas zohor aku terus gi hospital. Sampai kat sana diorang terus admitt aku (anak sulung la katakan). diorg pun check lah aku mcm patient biasa...menjelang mlm rasa contract tu ader tp makin lama makin kurang....esoknya dr pakar check belum "time" lg nak deliver...lg pun dia ckp mcm awal lg...dia ckplahh..ari tu jg aku discharge dr. kata balik umah dululah...
bersambung....

Dania Birthday ( Part 1 )

anak aku berumur lebih kurang 30 minit...

Tanggal 230309 puteri sulungku dilahirkan...deliver kat Hospital Tawakal...lama jg admitnya,tak mo jg kuar...at last seizure.so tepat jam 9.25 dania pun kaur kuek!!kuek!!waa!!waa!!..at last aku jg mummy..hehehehehe


nak kata berat tak sgt tapi bolehlah..boleh..patutlah masa kuar my beloved Dr Siti ckp my baby chubby....3.5 kg rupanya....comel ( punya anak sendiri : ) ). malam tu jg dua belah family dtg....surprize,happy,sedey pun ader...tak sangka dorg dtg sbb dah malam kan...masa kuar OT pun dah 10.30....

Tuesday, June 23, 2009

Pengenalan


Blog ini direka sempena kelahiran puteri sulung kami yang diberi nama Dania Sofia. Segala kandungan dalam blog ini juga mengisahkan kehidupan kami sekeluarga.


My Details

My Photo
Nazira Nazri
Dania Sofia luvly mama & wife to my beloved hubby Mohd Zulkarnaen
View my complete profile