topbella

Saturday, October 15, 2011

Sepetang Di BAgan Pasir

Best juga sekali sekala dapat pergi beli ikan fresh... Memang kalau ikut kan pasar borong selayang nie haaa berlambak duit minyak pun jimat... Tapi nak feel beli ikan tepi laut ngan sungai punya pasal x de hal lah... Kurang2 dpt berjalan tempat orang... Tengok suasana kampung di kuala selangor...semenjak dah ada LATAR nie masa perjalanan sedikit singkat kalau tak nak kena ikut sungai buloh masuk ijok... Highway nie tau2 dah kuar ijok x sampai sejam pun tapi bayor jelah tol RM6....3 tol lah katakan....bukan selalu...

Sampai jer tempat destinasi dah byk kereta tengah tunggu nak beli2 ikan... Stop satu tempat ikannya dah nak habis... Ah heng fishery menjadi pilihan... Area nie mmg kawasan cina... Kalau sesape nak peg make sure kena cool ngan relaks sebab banyak sangat anjingnya... Mama nie penakut...byk jugalah ikan yg di borong semuanya x sampai RM100..oklah tu kan.... Heheheheheh.....

Senarai ikan yg dibeli

Cencaru
Ikan jenahak
Ketam kulit lembut
Udang
Ikan kembung

Insyaallah kalau ada rezeki nanti boleh pergi lagi byk lg tempat x explore nie...:))

Kat bawah nie ada lah sikit gambo yg diambil kat sana... Selamat membaca

0 comments:

My Details

My Photo
Nazira Nazri
Dania Sofia luvly mama & wife to my beloved hubby Mohd Zulkarnaen
View my complete profile